februari 02, 2016

Håll med mig nu.

Kim har hittat ett hus i Stäket som han tycker att vi ska köpa. Det kostar fyra miljoner kronor, och kräver en total renovering. Det är byggt i slutet av trettiotalet och det är inte jättemycket gjort på det sedan dess. Det skulle kunna bli fint. Jättefint. Det är liksom en liten potentiell funkisvilla. Med mycket kärlek och många miljoner pengar skulle det kunna bli ett drömboende.

Men fortfarande, fyra miljoner för en mer eller mindre fallfärdig kåk, det är inte riktigt klokt va? Säg att jag har rätt här. Säg att vi ska låta denna gå.

10 kommentarer:

 1. det är inte riktigt klokt. nu vet jag inte var Stäket ligger men sthlmstrakten antar jag? galna priser!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh yes, Stockholm. Dock ganska långt ut, i Järfälla. Men ja, priserna är helt galna!

   Radera
 2. Om ni inte har alla de miljonerna som kommer komma till (+lagfartsavigft avigft för pantbrev och annat spännande) enbart för renoveringen. eller är tokigt händiga så hade jag avrått er från det där huset ja! Tråkigt men sant... jag har kollat på en hel del hus och min far (som är snickare) pekar alltid ut för mig alla de kostnader jag skulle komma att få bara i att behöva byta tak (som han säger alltid landar på typ 200 000...)

  kram och lycka till, Ert hus/boende kommer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi skulle kunna köpa huset, men renoveringen skulle vi behöva ta pö om pö. Tack för stödet, och de kloka orden!

   Radera
 3. Vet precis vilket huset är då jag följer allt som kommer ut på Hemnet i Järfälla eftersom jag bor här. Har inte kollat besiktningsprotokollet men är det inga större fel på själva husets stomme så är ju renovering på insidan inte så jobbigt och kan som du säger tas steg för steg. Däremot har husen i Järfälla (och hela Stockholm) en tendens att gå upp en del i pris tyvärr. Gissar på att det går för mellan 4,5-5,5 millar men jag kan ha fel :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, men gud, en Järfällabo! Berätta allt, hur trivs ni, hur är skolorna? Do tell! Men gällande renoveringen, det är ju en ganska duktig sådan man måste göra. Väggar, golv, tak, kök, badrum. Rubbet liksom. Jag blir trött bara jag skriver det! Nej, jag tror mer på radhuset för samma peng i Viksjö. Du vet säkert vilket jag menar. :)

   Radera
 4. Jag är uppvuxen i Järfälla, men har bott på andra platser i 10 år. Flyttade hit framförallt för att mina föräldrar bor här och jag nyligen fått barn, en klassisker antar jag. Jag trivs bra även fast avståndet till centrala Stockholm för oss nu är betydligt längre än tidigare (Lidingö). Men sånt har du säkert koll på. Har ju inte skolbarn själv än så får gå på historien. Det finns bra skolor i flera delar av Järfälla, speciellt i de "bättre" områdena (dvs de vanliga radhusområdena). Viksjö är lite av ett barnfamiljsmecka. I Stäket finns bara hus. Skälby och Barkarby består också till stor del av hus. Jakobsberg/Kallhäll har blandad bebyggelse med både villaområden och höghus. Järfälla är ju rätt stort (>60 000 invånare) så det finns såklart olika delar som är olika trevliga. Man har nära till Mälaren och fin natur men jag skulle nog säga att bil är ett måste eftersom det är rätt stora avstånd. Vi kollade på hus även i Spånga men det var i princip blåbetong och radon i alla kåkar där och kändes inte kul alls. Många hus i Järfälla är byggda på 60-talet och har således inte samma radonproblem. Hässelby är också trevligt och ligger vid vattnet, men därifrån tar det längre kommunalt eftersom de har tunnelbana istället för pendeltåg. Inser att du kanske inte blir så mycket klokare av detta...Hur kommer det sig att ni kollar just i Järfälla om man får fråga? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både jag och min sambo började jobba i Stockholm vid årsskiftet. Idag bor vi i Katrineholm, ungefär 15 mil bort. Vårt problem i det här är dock att jag jobbar i Sätra och han i Kista, så vi ska liksom till varsin sida om stan. Vi tittar väldigt brett, även Bromma, Solna och Älvsjö ligger bra till. Vi går på rekommendationer, så det du skriver om Järfälla är jättebra info för oss. Mycket värdefullt!

   Spontant känner jag att jag helst skulle vilja bo i Bromma, men det blir ju en pengafråga också. Egen uppfart och ett förråd, en altan och ett garage hade ju varit bra fint att ha, men det kostar ju därefter.

   Radera
 5. Jag älskar att bo i hus, skulle aldrig välja bort det, av de anledningar du nämner. Mest älskar jag att ha en trädgård. I Järfälla får man relativt mycket hus för pengarna skulle jag säga, så det är positivt. Det kan man dock även få söder om stan. Bromma är bra på många sätt, väldigt mysigt men svindyrt. Tänker att röda linjen mot Danderyd skulle kunna vara bra för er, men där är det inte direkt gratis. Alltid ett problem det där med vad man jobbar och var man bor så det är klart värt att fundera över. Kanske att man ska bo nära den plats det är svårast att ta sig till kommunalt, vad vet jag. Vi jobbar båda mer eller mindre i stan så att åka bil för oss är tyvärr inte ett alternativ. Sollentuna har en del hus till "okej" priser och borde kunna funka rätt bra lägesmässigt för er också. Solna är nog också jättebra lägesmässigt, men där finns nästan inga hus tyvärr (förutom i Järvastaden, nybyggt och dyyyrt). Kan tyvärr inte södra sidan så bra. Jag skulle kunna prata om bostadsmarknaden i Stockholm i en evighet, så bäst jag slutar nu. Svarar dock gärna på frågor i den mån jag kan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så himla glad och tacksam för din input i det här!

   Radera