november 01, 2015

Det är svårt, det här.

Så vi var i Solna. Det allra första vi såg var två bilinbrott. Det var ett gäng som drog runt på en parkering och försökte ta sig in i bilarna. Vi pratade med en kvinna som tydligt markerat att hon ringde polisen, men de flinade bara och fortsatte lugnt sin stöldturné. Vi körde vidare och parkerade någon annanstans, ja. 

Men det gav en småsur känsla, att det blev vårt första intryck. Även om jag vet att det händer, överallt. Efter det strosade vi lite och kändes mest nja. Tills vi hamnade på Gustav III:s Boulevard och blev alldeles kära i området kring gatan. Jag fick en himla fin känsla i magen där. Och om vi nöjer oss med en trea och skippar det där extra sovrummet som vi så gärna vill ha, så är vi inom budget. Men var ska cyklarna bo då, utan det där extra rummet? Bra fråga. 

När vi hängt och flängt i Solna åkte vi till Kista och tittade på Kims nya arbetsplats. Där hittade vi även Kistahöjden, med massor nybyggda hus i prick vår smak. Hus med plats för cyklar. Så. Jag vet inte. Vad vill vi egentligen? Jag vill ha båda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar