september 14, 2020

Fjortonde september.

Det blir den fjortonde september. Loafers och svarta strumpbyxor, kjol i svartvita rutor och en sandfärgad finstickad polotröja, en svart kavaj när jag är utomhus. Jag promenerar hem efter jobbet, har en kaffe to go i handen. Kommer hem till en man som lagar en indisk gryta och ett barn som pluggar till ett NO-prov. En kopp kaffe i soffan, spenderar den första halvan av en timme med att läsa ut en bok.

Den andra halvan dukar jag bordet och förhör barnet på det som han förväntas kunna om genetik på fredag. Inser någonstans halvvägs genom att ett glas rödvin lockar mer än en löprunda. Min man frågar hur den perfekta födelsedagen ser ut och jag svarar att det skulle vara att sluta vid två, byta till träningskläder och göra ett konditionspass helt ensam, komma hem och duscha länge, kliva i en klänning och hitta till en restaurang, bubbel och prinsesstårta till efterrätt hemma.

Om jag verkligen får drömma alltså, säger jag. Jag kan fixa allt utom att sluta vid två, säger han. En timme senare ligger drömmen fortfarande kvar i mig och jag öppnar min kalender, ser att det inte finns några möten på eftermiddagen. Imorgon fyller jag trettiofyra.

6 kommentarer:

 1. Grattis imorgon. Själv fyller jag i övermorgon men har
  bestämt mig för att stå kvar på samma ålder för det här
  året 2020 har knappt existerat och då är det inte mer
  än rätt att jag kan få lägga det till handlingarna o så
  är det borta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och grattis själv! (Även om året inte räknades.)

   Radera
 2. Grattis på födelsedagen!

  SvaraRadera
 3. Åh GRATTIS!! Hoppas du fick din drömdag idag! Tänk att du är yngre än mig och ändå har en son som nästan är äldre än mig... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja visst är det galet?! Tack fina du!

   Radera