december 20, 2016

Om star wars och julklappar och kaffe.

Vi var på bio igår. Det här livet som kommer med ett stort barn, vad jag tycker om det. Att en kan gå på star wars tillsammans, komma hem vid nio och skicka honom direkt i säng och ändå mötas av ett piggt barn vid frukostbordet dagen efter. Att man kan kommunicera med honom om stora saker, om livet liksom. Han blir mer och mer en jämlik i våra dialoger.

Och nu är det tisdag och ännu en dag närmare julafton. En förmiddag på jobbet, listor med det som behöver ske per dag. Sedan Norrtull, hämta en julklapp som bara kan hämtas väldigt bestämda tider. Soffa och jobb, kaffe till det. En eftermiddag med tandläkarbesök för barnet, två tänder måste dras ut. Det är mjölktänder som inte vill lossna av sig själva och de nya tänderna bakom trycker på, riskerar att gå sönder av de gamla tänderna.

Den där julklappen förresten, det är den första som kommer hem. Jag tänker att det får vara en aktivitet för onsdagskvällen, julklappsinköpen. En tur ensam bland butikerna, en julkaffe i handen som belöning när alla klappar är inköpta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar