juni 17, 2024

En ny era

Barnet åkte till sin pappa i fredags. Nu börjar en lång sommar där han ska jobba nästan hela tiden, bara komma hem några spridda dagar här och där. Det blir en mjukstart för mig i att vara utan honom, en bra övning inför att han flyttar till Skåne i höst.

Det känns långsamt lite bättre, att han ska flytta hemifrån. Jag funderar mycket på vem jag vill vara för barnet. Jag hoppas att vi kommer höras varje dag, nästan varje dag iallafall, men det gör ingenting om det mest är snabba sms. Små inblickar i livet som pågår, isär men ändå tillsammans. Kanske långa samtal på söndagar, som en alldeles egen tradition.

Jag vill skicka små presenter till honom. En tröja som fick mig att tänka på honom, några paket av hans favoritpasta, den som han inte kommer ha råd med när han lever på CSN, en ny osthyvel om han klagar på sin när vi pratar.

Jag vill äta kanelbullar med honom över facetime på kanelbullens dag, ta tåget ner till honom en helt vanlig tisdag, möta honom på Campus och hänga i hans lilla studentlägenhet, bjuda honom på dyra middagar, sitta runt ett middagsbord med hans nya vänner. Jag vill lära känna den vuxna versionen av barnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar