september 18, 2018

Snåljåp.

Jag sitter i en sporthall och tittar på när mitt barn spelar badminton. Vi är en liten bit utanför stan, för femton minuter med pendeln motsvarar tretusen mindre i medlemsavgift. Det tar en halvtimme från dörr till dörr, vilket ändå är samma tid som om han hade spelat på södermalm för den dubbla kostnaden. Tanken är att han själv ska ta sig till och från träningen, men där är vi inte än eftersom jag är både en tönt och snål.

Men kaffet är gott och kostar en tredjedel av det som finns hemma hos oss, och jag har just jobbat klart min tisdag och förberett onsdagens möten. Ska slå ihop datorn och fokusera på kaffet och barnet på andra sidan av glasväggen.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker inte du är snål när det gäller tusentals kronor, rörde det sig om trehundra istället kanske men inte nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och jag håller med, 300 hade varit snålt, nu tänker jag att jag är ekonomisk och liksom medveten. Vill tänka att det är en skillnad ändå.

   Radera
  2. Klart det är skillnad! Det gör väl inget att ni åker en kvart med pendeltåg? Jag menar bara att jag tycker du har gjort helt rätt val!

   Radera
  3. Nä, det är antingen en kvart med pendeltåg och 3000 kr i avgift eller en kvart med tunnelbana och 6000 kr i avgift. Det känns som ett bra val.

   Radera