februari 26, 2018

Och så går en helg.

Fredag. En arbetsdag av möten som rinner ut i prosecco och informella samtal. Tunnelbana hem, lösgodis från seven eleven och ett glas rött. Byter kostymbyxor mot klänning. Bättrar på läppstiftet, ett par borstdrag genom håret. Bestämmer oss för en ny restaurang. Stället är mysigt, men maten sådär och servitören unnade ingen ett leende i onödan.

Lördag. Vi städar vårt hem, snyggar till alla hörn som samlat på sig både skräp och damm. Handlar hem mat och vin, pratar bort timmar vid ett köksbord med Kims systrar och mamma. När klockan blir åtta har vi biobiljetter till The shape of water och det kommer nog vara den snyggaste filmen jag ser i år. Så fin berättelse. Stark och vacker.

Söndag. Vaknar av händer över min kropp, läppar mot min hals. Vi gör oss ingen brådska att lämna sängen. Tar oss till sist upp, slipar och målar en hylla som vi bygger åt Adrian. Slipar och spacklar vardagsrummet. Tänk att det är sista rummet som ska få sina lager färg. Tänk att jag inte ska behöva slipa och spackla och måla på längelänge nu.

1 kommentar: