januari 22, 2018

En uppriktig fråga.

Jag vet inte om det är en så enkel sak som att det har med solen att göra, men jag är på ett tusan så mycket bättre humör nu. Visserligen kom det tillsammans med solen i lördags, det goda humöret, men jag vet inte. Kanske handlar det om att jag behöver få vara bitter från tillfälle till tillfälle, men är livrädd att fastna i det.

Bara tanken på att uppfattas som en energitjuv aktiverar miljoner rysningar i mig. Jag har funderat mycket på det där i helgen, hur man borde vara som människa i förhållande till andra människor. Vem jag vill vara. Eller kanske snarare vem jag inte vill vara. Jag vill inte sitta fast i bitterheten över andra människors bitterhet, för det gör mig till en sämre människa.

Jag vill ju vara glad och positiv och motiverande. Jag vill att människor runt mig ska bli glada och må bra efter vi setts, utan att kanske nödvändigtvis behöva känna att det är av mig som de blivit glada. Tänker att det i mötet med andra människor handlar så mycket om att lyfta varandra utan att för den sakens skull behöva lyfta sig själv samtidigt.

Okej, det här låter nog vettigare i mitt eget huvud. Det är saxat från verkligheten, från en situation som jag försöker räkna ut hur jag ska hantera. Det slår mig att jag, av orsaker som jag inte orkar analysera, inte vågar skriva rakt ut vad det handlar om.

Iallafall. Så att vara en glad och positiv människa som även ger utrymme för gnäll (alla människor behöver gnälla ibland) utan att ta fokus från problemlösning, hur är man det? Hur gör man? Prata i små grupper och redovisa sen för klassen.

6 kommentarer:

 1. Jag tycker att du har förutsättningar och mål rätt tydliga för dig, utifrån det du skriver ovan. Det är en föresats att hålla fast vid, tänker jag.

  Om jag utgår ifrån att människor omkring mig gör sitt bästa utifrån de förutsättningar de har, och när de hamnar fel, kanske en liten push i rätt riktning kan hjälpa dem hamna på rätt spår igen, då är det mycket lättare att stå ut med alla. Om jag hamnar i sällskap med en manipulativ människa med onda avsikter, ser jag till att minimera kontakten med vederbörande (jag bytte jobb i somras när det inte var möjligt att genomföra det).

  Det faktum att jag utgår från att människor gör så gott de kan, smittar av sig på mig själv. Jag är snällare i mina tankar om mig själv. I takt med att jag slutat döma andra, har jag också slutat döma mig själv. (Eller vad som nu är hönan och ägget?)

  Jag har utbildat mig inom lösningsfokuserad coachning och MI, och allt har fallit på plats på vissa sätt. Sedan har jag verkligen inte fått till allt i livet till 100%, men jag kan känna mig "lyckad" ändå. Jag har fått otroligt fin respons på nya jobbet, utifrån mitt sätt att hantera människor omkring mig, och det är mindre slit och mer flyt i vardagen (på jobbet och hemma).

  Genom att formulera ditt sista stycke, har du redan hittat en väg. Du har en riktning.

  Sorry för ostrukturerad roman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra svar!

   Det där med att sluta döma andra och därmed även sluta döma sig själv, det ska jag ta med mig. Tack för bra input!

   Radera
  2. Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, e-post: drogunduspellcaster@gmail.com jag var förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: drogunduspellcaster@gmail.com om du står inför någon form av problem
   1. Få din älskare eller man tillbaka
   2. Pengar stava / lycka till stavning
   3. Om du vill stoppa din skilsmässa
   4. Skyddsspel
   5. Få jobbstavning
   6. Kampanjer
   7. Få pengarna tillbaka.
   8. viktminskning stavning
   9. Kärlekstavning
   10. Om du vill tillfredsställa din partner / botemedel för svag erektion
   11. graviditetsstavning

   Radera
 2. Min stjärna lyser inte svagare för att någon annans lyser starkt har jag lärt mig av en klok kollega. Tack för bra blogg!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker, som du också säger, att man får vara negativ ibland, så länge man stannar upp och ser till att det inte blir en dålig vana. Man kan inte orka vara positiv hela tiden, det blir falskt och lyser igenom när det är påtvingat tycker jag. Personligen tänker jag alltid, om någon är negativ, bitter, gnäller etc., att det förmodligen har hänt något i personens livs som orsakat detta, och då blir det lättare att hantera, och om det är något som fortgår tycker jag att man kan prata med personen - på ett fint och öppet sätt utan att tvinga dem att berätta vad som eventuellt orsakar negativiteten. Jag tror att det faktum att du reflekterar över det gör att du själv inte kommer att fastna i det. Inser att detta nog inte var svar på din egentliga fråga, men har nog inget bra svar där. Kram

  SvaraRadera