december 29, 2017

Om fortsättningen.

Så julafton har kommit och gått. Juldagen och annandagen och nästan alla mellandagar också. De har varit fina, alla de där dagarna. Ovanligt loja och planlösa. Adrian har hunnit komma hem från sin pappa och åka igen, den här gången för några dagars jullov hos sin mormor och morfar med sin allra bästa kusin.

Och vi, vi som är kvar och har ett annat slags jullov, vi har börjat packa kartonger, slänga saker vi inte längre vill ha, sälja möbler som inte får plats. Spenderar en hel dag med att provsitta soffor och titta på matbord. Drömmer om badrumsinredning och googlar kakel till köket. Räknar ner tills nycklarna dinglar från våra fingrar.

Vi gör en fredag av att köpa nyårskläder och äta köttbullar på ikea. Ligger på soffan hela kvällen, dricker två glas vin och bryter bitar från en magnumchoklad. (Känns konstigt att inte få smaken av vaniljglass direkt efteråt.) Skriver det här och funderar på om det ska få bli lördag snart. En lördag med barnet tillbaka i staden och en nyårsafton att vänta in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar