december 12, 2017

Om den första februari.

Dagarna går i ett. Den första februari flyttar vi till vår nya lägenhet. Vi kommer bo ganska mycket mindre, nästan fyrtio kvadratmeter tappar vi. Fast det är nog egentligen inte helt rättvist att tänka så, för vi har så väldigt stora rum idag. Så många kvadratmeter som spills, hall på hall på hall och stora golvytor som bara är.

Vår nya lägenhet är sextiotre kvadratmeter, fördelade på tre rum. Två sovrum, ett lite större och ett lite mindre, och vardagsrum och kök i ett. Längs med hela lägenhetens långsida löper en stor hall, i vardagsrummet och köket blir den en del av rummet, och så vidare förbi Adrians rum för att mynna ut i vårt sovrum.

Den första februari får vi nycklarna. Vi ska försöka ta ledigt hela veckan, måla och fixa de första dagarna och så flytta mot slutet av veckan. Det är så overkligt att vi inte kommer bo där vi bor om två månader. Två månader är ju ingen tid alls. Men samtidigt, som jag längtar nu. Vill göra lägenheten sitt allra finaste, bo in mig, känna att den är hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar