juli 15, 2016

Morsan.

Hallå från framför spisen. Jag står och gräddar cirka hundra pannkakor inför vår bilsemester som inleds imorgon. De ska ätas kalla, ihoprullade med smör och socker i. De kommer smaka barndom, det var alltid så vi åt dem på våra bilresor till släkten i Danmark.

Jag känner mig som en riktig mamma idag. Jag tror att det hör ihop med att jag har klätt mig som jag minns min egen mamma från när jag var liten, i svarta tights och linne och herrskjorta. Samt att jag gör typiska föräldrasysslor idag, som att packa och förbereda mellis och skriva listor och tänka tusen steg i förväg. 

Jag tycker om känslan. Tycker om att vara hundra procent mamma, annars är det liksom bara en liten del av allt jag är. Det kanske är ett litet bevis på att jag äntligen börjar komma in i semestern? Att jag börjat varva ner, skalat av några lager. 

Imorgonbitti drar vi. Det ska bli himla fint. Att först få ett gäng dagar där vi upplever helt nya saker, bor på hotell och äter på restauranger som kanske kräver skjorta. Tvinga in männen i mitt liv i nån kyrka och bland gamla hus. Sedan ett lass dagar på landet, ständigt i baddräkt och smutsigt hår och med en bok i handen. Och sen, till sist, en bättre kryssningsresa hem.

Åh. Semester!

2 kommentarer:

  1. Hoppas ni får det underbart!

    SvaraRadera
  2. Det verkar som ni har det bra, men jag säger det för säkerhets skull - NJUT! Ni är så värda det!

    SvaraRadera