juni 09, 2025

Låt oss ha lite matblogg

Hej och välkomna till min matblogg. Jag har ätit så fruktansvärt gott de senaste dagarna så från mig till er samt även från mig till mig själv som en minnesanteckning kommer här de senaste dagarnas mat.

Torsdag: Smoothie och croissant från Vetekatten på tåget till den lilla staden. Jordgubbar och vaniljbullar som fika med mina team (vilket även blev min lunch eftersom någon annans dåliga planering ställde in min lunchrast). Pasta carbonara och rödpang och sen en efterrättspizza med pistagekräm, nutella och bär med väninnor på kvällen.

Fredag: Knäckebröd med lagrad ost, en skivad tomat, salt och peppar. En näve jordgubbar och två koppar kaffe. Och så en grönsallad som grund i lunchen, toppad med tonfisk, ett feminutersägg, sparris och aioli. På kvällen en tallrik med grillad fläskfilé, en majskolv, en halverad grillad tomat och ramslöksbearnaise. Ett glas rosévin med en isbit.

Lördag: Samma knäckebröd och ost, men gurka istället för tomat och en persika istället för jordgubbar. Fortfarande två koppar kaffe. Vid tvåsnåret gör min man varsin öppen omelett i små gjutjärnsformar. De har skinka, soltorkade tomater och rödlök och toppas med olivolja. Till middag serverar han oss grillad kycklingfilé och sparris med finriven parmesan och en sallad med körsbärstomater, mozzarella och basilika. Ett ekfatslagrat chardonnay i glasen. Tryffelchips och rödpang till Tuccis nya italienska matprogram sent på kvällen.

Söndag: Fil och flingor, ett gäng jordgubbar och en banan som slantas rakt ner i skålen. Till lunch en chicken BLT på lördagens middagsrester. En eftermiddagsdrink i form av GT med rabarbertonik. På kvällen en lätt grönsallad med tomat och rödlök, smörstekt torskrygg, ett halverat krämigt ägg och sparris. En rejäl klick hollandaisesås och så ett glas bubbel.

Om mathelgen varit perfekt hade en skål med vaniljglass, jordgubbar och chokladsås rymts där någonstans, men det är ju också viktigt att en flicka får drömma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar