juni 19, 2025

Kvar på temat

Den tredje faktorn som gör dessa sommarveckor innan semestern till favoritveckor är caféfrukostarna, antingen ensam med datorn eller tillsammans med en kollega där man varvar att prata jobb och privat. Caféerna är fullsmockade dessa sommarmorgnar och jag vill alltid vara en av de som sitter där, som startar dagen med cappucino och surdegsfralla.

Den fjärde faktorn är våra ständigt återkommande AW:s på vinbarer. Vi har flera i veckan, samma lilla tjejgäng som hamnar på någon av vinbarerna i Birkastan. Oftast bara för ett glas innan vi fortsätter hem och till vårt egna, men ibland dröjer vi oss kvar, beställer in mat och pratar bort flera timmar.

Den femte faktorn är middagarna som vi äter just nu. Alla grönsaker som är i säsong och som kan gå direkt från affären upp på grillplattan. Vi har gasspis och en stor grillplatta som täcker två hällar. Där grillar vi våra hela måltider: majskolvar, sparris, tomater, champinjoner och något proteinrikt. Toppar med en rejälklick ramslöksbea eller tryffelbea på tallriken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar