januari 27, 2016

I-landsproblem.

Vi ska ju flytta. Så småningom, någon gång. När vi har hittat en lägenhet som vi har råd att köpa och som finns någonstans där man inte behöver vara rädd för att gå ut. Vårt stora problem i det här är att vi behöver en sisådär sexhundratusen i kontantinsats, och vi äger inte lägenheten som vi bor i idag. Jag vet inte hur ni har det, men jag har iallafall inte dem pengarna på banken. Men strunt i det nu, för det där kommer lösa sig. Vi sätter all tilltro till aktievärlden.

Övriga världsliga problem med flytten till Stockholm är att jag behöver hitta en ny frisör. En ny massör. En ny städfirma. En nytt apotek, en ny ica, ett nytt favoritcafé. Och jag vet, jag vet hur extremt små bekymmer det här är. Nästan till och med angenäma. 

Jag skäms när jag tänker på hur många människor det finns i världen som lever i fattigdom, både såna i flykt och i min närhet. Jag skäms. Men jag lider också en liten aning över den här enorma förändringen som vi just nu genomför, hur mycket jag än vill ha den.

2 kommentarer:

  1. Jag kan inte hjälpa till med det första eller det andra, men det tredje kan jag faktiskt göra: använd http://freshhome.se/ Dom är billiga och jättebra.

    SvaraRadera