maj 21, 2015

Limbo.

Jag vaknar tidigt, innan alarmet hinner ljuda. På telefonens display möts jag av ett mail från sent kvällen före, försöker att inte lägga någon vikt i dess avsändare. Klär mig tyst, applicerar make up, sveper en kopp kaffe till frukost. Pussar min nyvakna son på pannan, kysser min sovande man adjö. Jag promenerar till jobbet ackompanjerad av en sol som reser sig mot himlen och som redan sprider sin värme.

Jag jobbar, flera timmar hinner passera innan jag tar en paus. Det har gått dagar sedan jag sist var på kontoret och jag betar undan administrativa uppgifter som fått vänta mellan veckans alla möten. På eftermiddagen skickar Nikki tiotusenkronorsfrågan per sms. Hon tvingar mig att tänka, stanna upp och känna efter, erkänna. Så svarar hon och hennes svar stillar en spirande oro och återigen bevisar hon att hon är den klokaste människan jag känner.

Och nu sitter jag här, i min säng. Skriver, tänker, funderar. Jag ska alldeles snart slå ihop datorn och plugga in hörlurarna i öronen och snöra på mig löparskorna. Lapa i mig det sista av solens värme för den här dagen. Och imorgon är det fredag och jag drömmer om att dricka vin och dansa tills fötterna domnat bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar