april 28, 2022

Ge mig något att läsa.

Jag vaknade med en lust att läsa imorse. Det är flera månader sedan jag läste en bok senast. Det var som att det plötsligt bara inte gick, som att ingenting annat än mina egna tankar rymdes i hjärnan.

Men så vaknade jag imorse med en längtan efter en ny historia att läsa och lyssna på. Kanske betyder det att oredan i huvudet håller på att reda ut sig.

Om någon vill lämna ett boktips så håll för all del inte tillbaka. 

10 kommentarer:

 1. Jag vet inte vilken typ av böcker som du brukar gilla att läsa men den här, https://www.adlibris.com/se/bok/eufori-en-roman-om-sylvia-plath-9789146239284?gclid=CjwKCAjw9qiTBhBbEiwAp-GE0YNvvbX3TE4_P6qbw5zOKKrRf1lzo7vwP-VD11G8oWANx7nsZ0u2nRoCbOEQAvD_BwE

  SvaraRadera
 2. Och den här https://www.adlibris.com/se/bok/staderskan-9789100187033?gclid=CjwKCAjw9qiTBhBbEiwAp-GE0QTCgdO5VPrAie7TAh4zb1PuYWHVJTPiHcG6R-cWfV0cZ66JptE3ChoCW2kQAvD_BwE
  Plus peppe Öhmans "en gång om året"

  SvaraRadera
 3. Simma med de drunknade av Lars Mytting. Jag älskade den!

  SvaraRadera
 4. Sara Lövestams senaste serie om Monika!!! Första delen heter Ljudet av fötter, tvåan heter Bära och brista, och sista delen (helt nyutkommen) heter Nu levande. Helt ljuvlig, sorglig och rolig om att inte få barn, arv/miljö, och släktforskning. Plus naturligtvis otroligt välskrivna, och om man har läst andra böcker av henne innan kan man få återse gamla bekanta lite här och där (och nu och då).

  SvaraRadera
 5. Sångfåglar av Christy Lefteri berörde mig, tyckte också mycket om Amerikansk jord!

  SvaraRadera
 6. Jag läste precis "Drunkna tyst" av Åsa Leijon, det var en av de bästa böckerna jag läst på länge.

  SvaraRadera
 7. Tre tips med något relaterat till ”drunkna” så då kommer jag med ett till: ”Vi, de drunknade” av Carsten Jensen. Storslagen roman, tjock men liksom en rad småberättelser staplade på varandra, så den känns inte tung. Berättad av den kollektiva rösten ”vi”, med havet ständigt närvarande och formuleringar som är mitt i prick.

  / Lohe

  SvaraRadera
 8. Kaffe med mjölk. Bröd och mjölk. Allt blir bra. Tre stycken fempoängare!

  SvaraRadera
 9. 'Där kräftorna sjunger' (Delia Owens) och 'Himmel över Alaska' (Kristin Hannah) är mina favoriter. Älskade även 'Näktergalen' (också Kristin Hannah).

  SvaraRadera